Beste genoten,

Veel plezier bij spelen op de echte borden op dinsdagavond!

Voor allen die daar niet bij kunnen zijn gaat de online zomercompetitie door op de woensdagavond.

Zodat iedereen het online toernooi ook mee kan spelen.

 

For me, chess is at the same time a game, a sport, a science and an art. And perhaps even more than that. There is someting hard to explain to those who do not know the game well. One must first learn to play it correctly in order to savor its richness. 

Bent Larsen 

 

Zorg indien nodig dat je een (gratis) Lichess account hebt en

Klik op deze link:  https://lichess.org/tournament/YMZf1TIW

Wachtwoord:  paard

10 minuten p.p.p.p. met 5 seconden per zet (increment) erbij

Tot woensdag!

Johan

 

Archief:

Ronde 2: https://lichess.org/tournament/wXfVbCWR

Ronde 1: https://lichess.org/tournament/WB7VEc27

 

Afgelopen donderdag 20 mei was het terras van café De Zon voor het eerst geopend tot 20:00 uur. Laat dat nou toevallig precies de dag zijn dat Het Paard van Ree 35 jaar bestaat! En als je dan Dennis Krassenburg heet ben je daar als de kippen bij om iets te organiseren. Een borrel met hapje is dan snel geregeld en de opgekomen genoten konden zich hieraan kort maar hevig laven. De mannen van het eerste uur uit 1986 waren aanwezig op dit gedenkwaardig moment, Dennis dus maar ook genoot Johan Kroon gaf door zijn aanwezigheid blijk van dit historisch besef.

Uit Amsterdam werd door een voormalige niet-drinkende deelnemer aan het Wijnaanzeetoernooi vier Wijnaanzeewijnen uit 1995, 1996, 1998 en 1999 terug geschonken. Een formidabel geschenk dat in dank werd aanvaard.

Nu is nog het wachten op toestemming voor de opening van de natte horeca. Dan kunnen we weer vol aan de bak, zonder mondkapjes mag ik hopen maar daar zal Marc niet wakker van liggen. Ook de biljartvereniging "De Keu van Ree i.o." zal dan op de maandagmiddag weer zijn opwachting maken. 

We hebben nu al lol! Kijk maar naar de foto's

DSC02281 (Middel).JPG

Marc is zoals verwacht na 30 ronden kampioen geworden van de Paard van Ree Online wintercompetitie. Tot halverwege de competitie moest hij ThomasStroebeck nog voor zich dulden maar Marc hield vol! De consequente opkomst is beloond. Wanneer hij zijn titel mag verdedigen staat in de sterren geschreven. Misschien is hij wel voor eeuwig kampioen! En als ware kampioen wist hij ook nog de laatste ronde met ruime voorsprong te winnen.

Op de achtergrond speelde Frans weer twee leuke partijen. Tegen Kennemerduin was Frans lange tijd de onderliggende partij maar door rustig te blijven en goed te blijven verdedigen verloor Johan zijn geduld en de controle over zijn onderste rij, mat achter de paaltjes dus. Tegen Andreas ging de partij gelijk op. Andreas bood tweemaal remise aan maar Frans sloeg dat beleefd af. Ook hier was geduld een schone zaak. De slotstelling van de partij was erg moeilijk en er werd door Andreas veel bedenktijd verbruikt. Dat kostte hem de partij! Maar vind in de slotstelling in korte tijd maar eens een goede zet.  

pdf ronde301024_1_2.jpg

Ronde 30:  https://lichess.org/tournament/uVGZLnhc

Ronde 29: https://lichess.org/tournament/0sQrq4Wb

Ronde 28:  https://lichess.org/tournament/ctkTnS0m

Ronde 27: https://lichess.org/tournament/cn96ENLV

Ronde 26: https://lichess.org/tournament/TRM8Ddfq

Ronde 25: https://lichess.org/tournament/T0Uw0sJc 

Ronde 24: https://lichess.org/tournament/fy1gbLEy

Ronde 18:  https://lichess.org/tournament/m1WeAL5a