Onze genoot Erik Teske heeft voor een verrassing gezorgd door groep D van het jaarlijkse NHSB-Veteranentoernooi in Haarlem te winnen. Erik veteraan? Ons jongste lid is overal inzetbaar! Met een soort wildcard mocht hij gewoon hieraan meedoen. Zijn enige verloren partij overkwam hem in de eerste ronde. Dat heeft zo zijn voordelen, zo'n eerste partij verliezen.

20190507_204913 (Middel).jpg

 Het zet je weer met beide benen op de grond en niets is leuker om vanaf de onderste plaats aan een gestage opmars te beginnen. Erik won vervolgens 3 partijen achter elkaar, kalmeerde met twee remises, won weer in de 7e ronde en remiseerde als een kampioen in de slotronde!

Er deden nog meer Reepaarden mee. Wolter Vos, die onder schuilnaam Walter Vos meedeed, en Rob Graaff in groep B speelden een beetje teleurstellend. Genoot Frans Schoo eindigde verdienstelijk in de middenmoot van groep C.

Kijk hier voor de details.

Op de laatste rustdag van het Tata Steel Chess Tournament 2020, op donderdag 23 januari, is er een Kroeglopertoernooi. Je speelt in tweetallen; 7 rondes met 15 minuten bedenktijd p.p.p.p., verspreid over de gezellige cafés in Wijk aan Zee. Het toernooi is toegankelijk voor spelers van alle niveau’s en leeftijden, dus ook huisschakers zijn van harte welkom!

Het begint om 14:00 bij Eetlokaal Be my Guest aan de Voorstraat 4 en rond 21:00 worden de prijzen verdeeld. Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro per team en je kunt je aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of even binnen lopen bij Be my Guest.

De ondernemers zorgen voor een hapje tijdens het schaken en ook voor de schaakborden, stukken en een klok wordt gezorgd. Tussen ronde 5 en 6 is er tijd ingepland om lekker een hapje te eten in de verschillende etablissementen die meedoen (de kosten voor het diner zitten niet inbegrepen bij het inschrijfgeld).

Wie er meedoen? Cafe de Zon, ‘t Vissershuijs, Klein Zwitserland, Be my Guest, Gewoon, Het Boegbeeld en Sonnevanck.

We gaan er natuurlijk een hele gezellige schaakdag van maken, maar er wordt ook gespeeld om prijzengeld:

De 1e prijs is 100 euro, gesponsord door Tata Steel Chess.
De 2e prijs is 50 euro, beschikbaar gesteld door De TIP.
De 3e prijs bedraagt 25 euro en wordt gesponsord door De Beste Zet.

En dan is er nog de Poedelprijs: 25 euro mogelijk gemaakt door Cultural Village.

Hopelijk tot 23 januari!

Ella de Jong
Stefan Kuipers

Onlangs kwam ik een opname tegen van ons multitalent Ad van Schie tijdens het Hein de Vriestoernooi 2017. Hij brengt hier samen met onze Ton een fraai bluesnummer ten gehore, Jantje. Het duo wordt bijgestaan door violiste Sjanneke van Herpen. Enkele danspasjes worden verzorgd door Frans de Vreeze. Als Johan Derksen hier lucht van krijgt....

Klik op foto:

Ad blues.JPG