DSC01482 (Groot).JPG

 

Voor de laatste stand klik op onderstaande banner:

FlyerZOMERSCHAAK2019_p001.jpg

 

 

Afgelopen zaterdagmiddag is de eerste ronde van een reeks van 8 zomerschaakzaterdagen gespeeld. Met een 18 deelnemers tellend gemêleerd gezelschap kan dit nieuwe schaakevenement in de Grote Kerk van Beverwijk zeer succesvol worden genoemd. Paul Spruit gaat na de eerste speeldag met 3 uit 3 aan de leiding. Op deze hete dag van meer dan 30 graden Celsius bracht het eeuwenoude kerkgebouw een aangename verkoeling.

DSC01433 (Groot).JPG

Erik Teske neemt het op tegen Serge Héman op een schaakbord voor verzienden

Er zijn aanwijzingen dat op deze plaats rond het jaar 725 al een bescheiden houten kapel was gebouwd. In de periode 1400-1475 maakte een tufstenen kerk plaats voor een begin van het huidige kerkgebouw dat later werd uitgebreid tot de huidige omvang. Na het beleg van Alkmaar werd de stad Beverwijk en dus ook de Grote Kerk in 1576 door onze Spaanse vrienden voor een groot deel verwoest. Pas in 1592 kon een begin worden gemaakt met het herstel van de kerk. Het is dus wel een hele bijzondere historische plek van bijna 1300 jaar oud waar wij als eenvoudige schakers onze schaakdegens mogen kruizen.

Camile Hol van de Wijker Toren was deze middag de Hoofdindeler. Van Het Paard van Ree deden Erik Teske, Wolter Vos en ondergetekende mee. En af en toe deed onze Bert ook even mee. Dat geeft meteen aan dat de sfeer ontspannen was en dat zonder wedstrijddruk werd gespeeld. We kijken nu al uit naar de volgende aflevering van Zomerschaak In de Wijkertoren, zaterdag a.s.

Hier de Uitslagen

Nog meer foto's!

 

Al enige tijd broedde bij Bert Kisjes plannen om iets aan schaken te doen in Het Mooiste Gebouw van Beverwijk, de Grote Kerk. Inmiddels wordt het plan ten uitvoer gebracht. Afwisselend gaan o.a. Camile Hol, Wolter Vos, Hans Wiemerink en ondergetekende vanaf 29 juni als een soort wedstrijdleider enkele zaterdagmiddagen schakers aan elkaar koppelen voor in totaal 8x3 potjes rapid van 20 minuten p.p.

Gaandeweg krijgt het toernooi zijn vorm. In principe zitten we met zijn allen nabij de bar van Het Huis maar je mag ook je bord oppakken en elders in Het Gebouw gaan zitten als je dat leuk vindt. Stilte is taboe, mogelijk dat op den duur ook wat levende muziek wordt toegevoegd. Wat te denken van vol-op-het-orgel als achtergrondmuziek? Of gezamenlijk na afloop een heuse schaakmaaltijd. En zo zijn er tal van ideeën die gestalte kunnen krijgen.

Hoort zegt het voort!FlyerZOMERSCHAAK2019_p001.jpg