slaan2.jpgHet is eindelijk zover. Door de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen per 1 juli wordt de mogelijkheid geboden elkaar weer met bord en stukken om de oren te slaan. Na rijp beraad is besloten café De Zon weer open te stellen voor dit doel. Voorzichtigheid is echter voorlopig troef. Daarom heeft Het Bestuur besloten om niet eerder dan op dinsdag 14 juli de schaakspeelzaal te ontsluiten. We gaan dan weer vluggeren in zomercompetitieverband. Tot wanneer precies is nog niet duidelijk maar gebaseerd op de afgelopen jaren zou de Jaarvergadering dan op dinsdag 22 september moeten zijn. Verder kijken we nog even niet. En over de beruchte "R" in de maand hebben we het ook nog even niet.  

Knipsel22.JPG

Een wat later geplaatst stukje met als reden dat uw webmaster en ondergetekende onafhankelijk van elkaar naar het oosten waren, Twente en Drenthe.

Het ziet ernaar uit dat de online clubavond op zijn laatste benen loopt.

Het was in kleine bezetting dat er gespeeld werd (bijna een radio 4 aankondiging…) en dat vroeg veel geduld van de deelnemers. Het aantal gespeelde partijen liep derhalve sterk uiteen.

De broertjes Kroon gingen elkaar als rammen te lijf, lange partijen waarin er 1 tenonder moest gaan, de harde broederstrijd.

In deze schermutselingen kwam er uiteindelijk een winnaar uit die ik al veel eerder verwacht had.

Bekende en veel bezongen kwaliteiten van hem die bij uitstek in dit tempo naar voren zouden moeten komen, lieten wat op zich wachten.

Vooral het doen van solide zetten in tijdnood gepaard aan taaie volharding.

Maar nu dan toch vond Huub de weg naar het hoogste treetje. Proficiat!

 

Na 1 juli mogen we weer buiten spelen. We hebben een tijdje binnengezeten en gaan de wereld weer in waarin alles even goed en even slecht is als voor de quarantaine.

We hebben echter nog altijd geen antwoord op prangende vragen en ook zijn er nogal wat inconsequenties binnen de nu versoepelde maatregelen. Ver van elementaire logica.

Dat brengt me bij een al dan niet ironisch geplaatste opmerking van Huub, die tegen het Wijn aan Zee een tweede golf verwachtte.

Een pandemie is pas over als 40 dagen geen nieuwe besmettingsgevallen gemeld worden...

Wij gaan nietemin met onze vliegendevirusverspreiders de wereld in.

Het beloofd niet veel goeds en ik herhaal zonder ironie Huub’s opmerking.

 

Nu 1 juli de datum is waarop weer zomerschaak gespeeld kan en mag worden, stel ik voor het onlineschaak te pauzeren tot later datum.

We hebben een 15-tal mooie schaakavonden gehad met spannend schaak waarvoor alle deelnemers dank!

Rob Graaff

Voor details klik op het bovenstaande toernooi-icoontje

De Eindstand der Totalen, gebaseerd op hele en halve punten:

 Totalen onlineschaak 2020 PvR_Eindstand_001_2.jpg

onlinebeeld.jpgKomende woensdag 24 juni is er weer een nieuwe ronde van het onlineschaakgeweld, aanvang 20:15 uur.

Klik op het Online!-plaatje voor de link

Succes!