Het Eerste heeft maandag 4 maart een fraaie overwinning geboekt op het tweede team van Oppositie uit Heiloo. Nadat drie jaar geleden De Toren van Egmond de pijp aan Maarten had gegeven heeft Oppositie een nieuwe impuls gekregen. De een z’n dood is een ander z’n brood, zullen we maar zeggen.

Meer dan een druppel op een gloeiende plaat voor ons team was de rentree van genoot Marc van der Meij, na afwezigheid van meer dan een jaar. Zijn meespelen gaf het team extra vertrouwen.

 

20190304_230618 (Medium).jpg

Halverwege de avond was het echter nog helemaal niet duidelijk hoe de wedstrijd zou gaan verlopen, alleen Ton Duin stond wat overwegend. Maar na 22:30 uur ging het snel. Ton veroverde op een listige manier belangrijk materiaal dat zijn gevecht in ons voordeel besliste (1-0). Ook de partij van Ad van Schie ging lange tijd gelijk op. Totdat Ad een vingerfoutje maakte en zijn loper mocht inleveren (1-1). Ikzelf kreeg vanuit de opening een tempovoordeel dat mijn tegenstander de hele partij achtervolgde. In een lastig dame/toreneindspel verloor hij het overzicht en tuimelde pardoes in een matnetconstructie (2-1). Marc gaf zijn tegenstander voortdurend stof tot nadenken. Dat kostte de Heilooër  zoveel tijd dat in vrijwel gelijke stand zijn vlag viel (3-1). Het is opmerkelijk, met het tegenwoordige Fischertempo, dat je al zo vroeg in tijdnood kunt komen. Bij Huub de Vries was aanvankelijk een moeilijk te taxeren stelling ontstaan. Maar allengs wist Huub het loperpaar zo sterk te maken dat de Heilooër hierop uiteindelijk geen antwoord wist (4-1). Wolter Vos had op de damevleugel al geruime tijd een overwicht dat hij met verschillende dreigingen steeds groter maakte. Een wanhoopsoffer van zijn tegenstander maakte het allemaal nog erger en het werd weldra 5-1! Daarmee heeft Wolter met deze overwinning nu een fantastische score van 5 uit 5 staan!

Zo’n ruime overwinning smaakt goed, en naar méér na een paar keer de boot te hebben gemist dit seizoen. Op vrijdag 29 maart spelen we de laatste wedstrijd tegen het derde van Castricum. Als Vrouwe Fortuna ons goed gezind is pakken we daar ook nog een paar punten!

Kijk hier voor de uitslagen.