Opnieuw heeft Het Paard van Ree een gevoelig verlies moeten incasseren. Afgelopen dinsdag speelden we uit tegen Bakkum en verloren met 4-2.

Sinds kort is Bakkum gevestigd in een zaaltje van het fonkelnieuwe biljartcentrum aan de Van Speykkade in Castricum. Het ziet er allemaal wat steriel uit, een heel ander onderkomen dan de goede oude tijd in Hotel Borst.

20191210_210423 (Middel).jpg

Op papier zouden we het tweede team van Bakkum moeten kunnen verslaan, net als de vorige keer tegen Kijk Uit, dachten we. Ook deze keer was dat een verkeerde inschatting gebleken. Een paar spelers van ons team zijn hopeloos uit vorm. Invaller Erik Teske raakte in de opening bekneld tussen de stukken van zijn tegenstander Lau Zonneveld (1-0). Veel heb ik niet meegekregen van deze partij, ook de partij van Frans Schoo heb ik niet in mijn geheugen kunnen opslaan. Het was volgens mij een regelmatige remise (1½-½). Ikzelf besloot tegen beter weten in toch maar weer het Morragambietje te spelen. Het werd opnieuw een deceptie. Maar tegenstander Jos Zonneveld bood mij echter de gelegenheid te ontsnappen met remise (2-1). Onze held van vanavond was Mark van der Meij. Met zijn kenmerkende stijl stuurde hij aan op een pionneneindspel met pion-meer. Mark maakte het gedecideerd af (2-2). De kopborden moesten ons dan maar aan de overwinning helpen was de gedachte. Wolter Vos ging weer lekker door het midden. Zijn tegenstander stelde de rokade heel lang uit maar Wolter kon daar niet van profiteren. De koning van Wolter kwam in de tocht te staan waartegen hij niet bestand was (3-2). De partij van Rob Graaff tegen Bob Bakker stond in het middenspel voornamelijk in het teken van een strijd der pionnen. Rob kwam echter na de eerste schermutselingen een kwal tegen een pion achter te staan. Het werd voor de toeschouwer een echt spannend slot want het dynamische evenwicht dreigde steeds in wisselende richting verbroken te worden. Uiteindelijk wist de Bakkummer zijn gelijk te halen (4-2). Dat was dus even slikken. Met de staart tussen de benen verlieten we het biljartcentrum.

Voor de uitslagen zie hier.