Onlineschaak.jpeg
Toch een beetje Ströbeck gisteravond.
Gelukkig. We klampen ons vast aan kleine pleziertjes, dat geeft ons hoop. Thomas deed als eerste uit ons geliefde schaakdorp mee. Martin en Michael konden de weg nog niet vinden, maar het begin is er.
Op het Journaal van 19.00 uur zagen we onze premier van frustratie zuchten, dat heb ik hem nog nooit zien doen. Hij leed aan de patstelling waar we ons in bevinden, de enorme verantwoordelijkheid.
Van mij mogen we ook voor Rutte c.s. in de deuropening gaan staan klappen, pathetisch of niet. Daarna togen we naar onze computers om in te loggen en het was een zooitje. Huub, Johan, Jan, ze kwamen er niet of niet zomaar in, verdwaalden in het labyrint van chesscom. Skype stotterde als nooit tevoren, niets ging naar behoren. Dennis die leed aan alle kwalen van falend www tot programmanukken en er de brui aan gaf. Balen.
Wat verlang ik hartstochtelijk naar de Zon, de repeatmuziek, het geouwehoer aan de bar, de hoogpolige tafelkleedjes waar een heel menu in kan zonder dat je het ziet of dat het plakt en wat er uit komt aan het eind van de week kan zo weer op het menu. Dat is pas circulair! Een mailtje – spelen we vanavond? Jawel, jawel, lees je mail en stuur hem niet alleen door…;-) In al dat gerommel toch een paar aanraders. Huub tegen mij, mooie pot van Huub en van mij tegen Frans waar ik pardoes mat gezet werd onder luid gejoel van mijn medeskypers, Adje zat te schreeuwen! Mooi Frans en knap derde.
Onze man uit Ströbeck werd keurig tweede, proficiat! Nummer 1 werd Wolter en net als bij het eindejaarstoernooi hoorde ik Frans roepen, ‘Paard van Ree!!’
Rob Graaff
Knipselstand.JPG
Voor verdere details zie: https://www.chess.com/tournament/live/club-avond-21-4-2020-1199647
Voor partijen zie hier (Rob Graaff:  Zojuist speel ik de partij Wolter-Marc na en daar lijkt Marc op een simpel gewonnen eindspel af te koersen maar krijgt een prachtig ruimtelijk mat om de oren!)