mark 2013 (Klein).jpg

Marc van der Meij (Markovy) is weer terug op zijn post van Lichess Open Clubavond Paard van Ree. Met vier overwinningen en een remise nestelde hij zich op de eerste plaats om daarmee de dagoverwinning op te eisen. Onder andere Wolter Vos en ThomasStroebeck wist hij met degelijk spel aan zijn zegekar te binden. Ook Ton Duin (topvr) had deze avond een goede score. Het was dit keer geen groot foutenfestival zoals vorige week. Komiek vond ik de witte loper in partij Vos-De Vries. Vanaf zet 14 tot zet 32 stond de witte loper braaf maar verlamd in de hoek op veld h1. Wolter slaagde er niet in de loper tot leven te brengen. Desondanks won hij op overtuigende wijze de partij tegen Ton de Vries.

 

 

Dit keer geen partij maar een verlate Kerstpuzzel. Mijn oog viel op de onderstaande stelling uit de partij ThomasStoebeck-wvpvr.

th W.JPG

Stelling na 40.... h6. Na de volgende zet van wit gaf zwart direct op. Ik vond dit een fraai staaltje koelbloedigheid om in de beperkte bedenktijd een dergelijke winnende zet te vinden. Het diagram is een "dood plaatje". Dus gewoon kijken en zoeken, net als vroeger.

Voor alle details zie:

https://lichess.org/tournament/MEWWit79

Stand der Totalen:

PvR Lichess 20_21_10.jpg