De toernooiwinst van vorige week was niet een eenmalige prestatie van Lex. Als je afgelopen dinsdag, nu samen met Marc, de competitie opnieuw wint begin je er toch bij te horen. Nog een keer toeslaan en de naam AJFdJ is definitief gevestigd. De topper Markovy-AJFdJ leek op voorhand een leuk affiche. Gezien de tegengestelde rokade werd de strijd door beide partijen niet geschuwd. Echter, rond de 25e zet dreigde de stelling een beetje vast te lopen in wat betere stand voor Marc. Dat hoefde Marc niet nader uit werken want hij kreeg pardoes een toren in zijn schoot geworpen. Het lijkt of Ton de Vries op hoogtestage is geweest (laat de regering dat niet horen) want hij is weer terug op een hoge positie. Hij was ook met AJFdJ medeverantwoordelijk voor een puike partij. 

Knipsel99.JPG

Bovenstaand de partij ATJdeVries-AJFdJ na 21. Pd5. Hondsbrutaal speelt zwart nu 21. ... Txh3! Is dat bluf? Feit is dat de stelling opeens razend moeilijk wordt, let op de diagonaal a8-h1. Met de beperkte bedenktijd gaat Ton in de fout. Na 21. ... Txh3!  volgde 22. Pxf6 Tdh8  23. Pxd7?? 0-1.

Vermeldingswaardig is dat Johan van Marc won en daarmee hun onderlinge stand in deze competitie bracht op 4-4. Ook zoiets deed Wolter tegen Frans en dat bracht hun onderlinge stand op 4½-4½.

Voor het hele competitieaflevering kijk hier: https://lichess.org/tournament/J0fit0Yj

De totale stand: 

 PvR-Lichess-20_21_12a.jpg