DSC01334 (Medium).JPG

Misschien komt het door de beperkte bedenktijd met meer kans op ongelukjes of is het gewoon de vorm van de dag. Feit is dat sommige spelers het ene moment de sterren van de hemel spelen om vervolgens een week later diep weg te zakken. Wolter heeft in ieder geval weer de weg terug gevonden, met vier-uit-vier wist hij deze week de dagprijs te pakken!

 

 

 

 

Over het algemeen neemt iedereen weer zijn vertrouwde plek in. AJFdJ lijkt zijn positie in de pikorde te gaan bestendigen terwijl ThomasStroebeck het de laatste tijd wat rustig aan doet. Gezien de totale stand van de "Paard van Ree Open Clubavond Arena" kan hij zich dat veroorloven.

 markthomas.JPG

Bovenstaand een unieke stelling bij Markovy-ThomasStroebeck. Zwart heeft met 43. ... Txc4 een pion verschalkt. Verschalkt? Zwart was te gulzig en trapt in dit pionzoenoffer. Wit speelde onmiddelijk 44. c3! (diagram) en het pleit is beslecht. De zwarte toren staat pat! Het witte net wordt verder aangetrokken en even later verliest zwart zijn toren....

Fspvr speelde voorbeeldig tegen ThomasStroebeck. Frans had een mooi loperpaar en wist dat met nauwkeurige zetten te verzilveren.

 PvR-Lichess-20_21_13-_1_.jpg

Voor een terugblik van deze avond zie: https://lichess.org/tournament/QCO806Q1

 Mist u ook zo die spannende potjes schaak met bord en stukken en trage bedenktijd?