MedeDSC02310 (2) (Middel).JPG dankzij zijn tegenstanders heeft Ton de Vries afgelopen dinsdag in de 17e ronde leuke potten schaak gespeeld. In punten gemeten bleef het resultaat wat achter maar het schaakgenot heeft gezegevierd! Tegen Kennemerduin was het nog een taaie schuifpartij dat tot het bot werd afgekluifd met remise tot gevolg. De volgende ronde tegen Wolter wordt meer met scherp geschoten. Wolter overziet damewinst op de 33e zet, maakt niet uit, bijna iedere ander zet is goed voor winst voor Wolter. Tegen Markovy raakt Ton pas echt op dreef. Zwart maakt een fout met 33 ... Txc8? en er ontstaat nu een studie-achtige stelling die vraagt om wat meer bedenktijd. Maar die is er niet! Ton doet het echter uitstekend en wint op gepaste wijze een stuk. Ook tegen MartinStroebeck speelde ATJdeVries een lekkere partij. Het is fraai te zien hoe zijn loperpaar de koningsvleugel volledig beheerst en met toren plus drie lichte stukken wist hij korte metten te maken met de verdediging van zijn tegenstander.

Omdat ik deze ronde Ton wat meer aandacht geef krijgt de winnaar van deze avond onbedoeld wat minder aandacht: Kennemerduin. Met een fraaie score van drie winstpartijen en een remise wist Johan deze avond helemaal naar zijn hand te zetten!

 

Schermafbeelding 2021-02-18 105946.png

 

ATJdeVries-Markovy

Zwart heeft zojuist 21.... Td7? gespeeld. Hij wil de druk op de witte loper opvoeren maar laat nu een beslissende combinatie toe. 22. Tc8+ Txc8?; 23. Txc8+ Td8; 24.Lxe6! Txc8 25. Lxc8... En wit staat gewoon een loper voor (1-0)