Deze 26e ronde trok afgelopen dinsdagavond weinig deelnemers naar de Arena. Met het oog op de komende versoepelingen van de coronamaatregelen begint het erop te lijken dat het smachten naar een fysieke clubavond beloond wordt. En terecht! Er gaat toch niets boven een lekker langzaam potje schaak tussen twee heren van zo'n drie uur. 

Deze aflevering kreeg een aangepaste bedenktijd, 10 minuten plus 7 seconden increment in plaats van 15 minuten plus 4 seconden. De bedoeling hiervan is dat er meer partijtjes gespeeld kunnen worden en dat er minder in de wachtstand hoeft te worden gestaan. Met slechts vier deelnemers valt natuurlijk niet te meten of deze wijziging iets heeft uitgehaald. Door het kleine aantal deelnemers loop je de kans meerdere keren tegen dezelfde tegenstander te spelen. Van de vijf potjes speelde Marc er drie tegen Frans. Hij won ze alle drie en kon onder meer hierdoor de dagprijs pakken. In de eerste ronde verloor Markovy nog van Kennemerduin. Waarschijnlijk hierdoor getergd won hij alle overige vier partijen!

Schermafbeelding 2021-04-22 120138.jpg

Er werden deze avond dus niet zoveel partijtjes gespeeld. Eén partijmoment wil ik jullie niet onthouden. Marc speelde tegen Andreas een miniatuurtje. Door het snelle spel struikelde Andreas kort na de opening en creëerde een mooi matnetje voor Marc.

Diagram: zwart heeft zojuist 9... b6? gespeeld. Natuurlijk speelt wit (Marc) 10. 0-0-0. Zwart lost dit op door 10.... Kc8? En met 11.La6+... speelt wit de één na laatste zet.

Volgende keer geef ik de stand.

 

Voor het overzicht zie: https://lichess.org/tournament/TRM8Ddfq