Per 12 december 2018

 Bekervoortgang 1819 (Klein).jpg

 

De Kroon
En daarmede is de 1e bekerverrassing een feit! Gefeliciteerd Johan!
Huub en ik speelden vorige week al, maar die partij is het vermelden nauwelijks waard. Huub stond lange tijd beter, misschien in hogere zin gewonnen, maar hij kon in het middenspel geen winnend plan vinden. Later werd het fifty-fifty. Nog later gaf Huub een toren weg.
Allebei wel eens veel beter gespeeld.
wv
  
Hey hey,
 
Spannende partij waar Johan fel aanvalt en ik counter tot de stelling in balans lijkt.
Mijn koning staat in het midden maar mijn stukken vangen alles op en waar moet het verder?
De klok staat ineens ook op 1 minuut 30 voor Johan. We speelden gelukkig 30 sec. per zet extra.
De druk is hoog en we zuchten.
Als ik terugkom van het toilet zie ik dat hij zich vergist heeft en ik kan zomaar een loper slaan op g6.
Die sla ik en zet de klok stil.
- Je zet m’n klok stil...!-
- Sorry, ik dacht dat je opgaf.-
- Nee, de stelling is er wel naar, maar ik speel nog even door. -
- Okay, sorry. -
De stelling is zo overwegend en ja hoor, ik ben weer lichtvaardig, verspeel mijn voordeel en kom in een verloren eindspel dat ik opgeef.
 
Johan is de terechte winnaar van een geweldig gespeelde partij!
 
Ciao, Rob

 

Per 6 november

Resultaten tweede ronde gaarne doorgeven voor de eerste dinsdag van december, dat is dinsdag 04 december.
Bedenk: speeltijd vrij naar keuze in overleg met de tegenstander.

 

Per 5 november

Jaha, Ton-Frans 1-0. Ik heb de partij niet kunnen volgen, maar het was een kraker, zei de winnaar zonder ook maar een begin van valse bescheidenheid. Benieuwd naar de notatie. wv

 

Per 21 oktober

Het leek een prachtige zaterdag te worden.

Ik had de hele week weer erg lange dagen zitten zwoegen achter computerschermen in Beverwijk en Leusden, maar vandaag was het zaterdag en dat  betekent: eindelijk naar buiten, door bos en duinen struinen, liefst de hele dag tot het donker wordt. Om half 8 opgestaan om eerst nog de was te doen,  boodschappen en wat huishouding, maar om half 10 vol goede moed de deur uit, rugzak vol met appels, broodjes en waterflessen. 50 km moest wel haalbaar zijn voor het donker werd, in ieder geval eerst maar eens naar Bergen aan Zee gelopen. Het weer was perfect, de voeten voelden goed aan, de benen bleven prima, zelfs op het zeer mulle zandpaadje tussen Egmond aan Zee en Bergen aan Zee. Dat is werkelijk een prachtig paadje, een van de mooiste in ons toch al schitterende duingebied. Op dat paadje liep ik dus in een soort diepe wandel-trance, ver weg in gedachten, midden in de ongerepte oer-landschappen.

Toen ging plots mijn telefoon af, een apparaat dat ik eigenlijk niet mee had moeten nemen maar zich kennelijk toch in mijn rugzak bevond. Het was een mij onbekend nummer en ik nam op. De verbinding was behoorlijk slecht maar ik hoorde vaag de woorden die me op een akelig harde manier deden ontwaken uit mijn dagdromerijen:  “…..klok loopt al……kom je nog…..”Ik had dus een AFSPRAAK, en ik was deze helemaal VERGETEN. Bekerpartij, Will, café de Zon, 13.00 uur, 1,5 uur p.p. voor de hele partij. Snel schoten er enkele scenario’s door mijn hoofd: terug lopen over het mulle pad naar Egmond, daar een bus nemen naar Alkmaar, een trein naar Beverwijk en bus naar Wijk aan Zee- niet haalbaar. Doorlopen naar Bergen aan Zee, en daar de bus pakken – geen kans. Will overwoog nog even om remise aan te bieden, maar wanneer moest de partij dan gespeeld worden, dit was de enige vrije datum…. Ik gaf het op, bood duizendmaal excuses aan, en gaf het gewoonweg op.

Will – Marc   1-0 r.

Na de schok overigens weer lekker doorgewandeld tot de 50 km.

Marc

 

Per 9 oktober
Er werd hard gevochten voor De Cup op de avond van dinsdag de negende oktober.
Frans en Ton speelden langdurig en met overgave, en de kansen wisselden, maar een beslissing bleef uit: 1/2-1/2.
Ad had een kleine kwaliteit minder tegen Huub. Hij behield lange tijd kansen, maar uiteindelijk werd zijn zwakke koningspositie hem fataal: 0-1.
En dan onze Johan en onze Eric. Vanaf de opening had Johan lichte druk op de zwarte stelling, en wat Erik ook verzon, hij kon niet anders dan reageren (i.p.v. ageren). In het late middenspel zag Erik zich gedwongen, zijn koningsstelling te verzwakken. Daarmee kwam de dame van wit, die toch al stevig in positie én controle was, in luilekkerland: 1-0.
wv
 
Per 2 oktober 2018
Heel beschaafd hoor, meteen op de 1e speelavond al 3 uitslagen voor de beker.
Rob speelde met wit tegen Rob met zwart. Rob won na een paar zetten. Ik dacht dat het kon, maar het konnie, zei Rob na de partij.
Inderdaad. Rob Graaff 1-- Rob Baltus 0.
Ronald speelde tegen een schrijvend deel van het bestuur. Ruim voordat hij had kunnen overwegen of hij eigenlijk wel zin had om na te denken kon hij de bal al uit het net vissen. Ronald 0—Wolter 1.
En dan de derde partij van die avond. Die zag er hartstikke gezellig uit. Lex 1/2 – Dennis 1/2.
Houdoe,
wv
 
 
Halve finale:
Geachte Genoten ,
Gisteravond speelden Rob Baltus en ik om een plaats in de bekerfinale.
Rob, met zwart, kwam goed uit de opening, stond wat actiever en had, na de ruil der lichte officieren, geen enkele zwakte.
Wit moest daar activiteit op de damevleugel tegenoverstellen. Hij zette zijn pionnen op b4 en a5, waarna een volstrekt gelijkwaardige stelling ontstond. Maar toch leek de zwarte positie minder goed dan hij in werkelijkheid was. Zwarts koning had geen vluchtgat en z’n dame stond op d8. Rob vreesde daarom  een doorbraak naar de 8e rij van wits toren op a1.
Die vrees was ongegrond, zo bleek in de analyse, maar leidde wel tot onnodig pionverlies en, na dameruil, verlies van de partij: 1-0.
De charmante Susan deed  toen in al haar bevalligheid de loting voor de finale: W.Vos met wit tegen M. van der Meij met zwart.
wv.
 

Kwartfinale

Schaakgenoten,
In de kwart finale van ons bekertoernooi zijn al 3 beslissingen gevallen.
Marc won van Rob Graaff, Ton had geen medelijden met Huub en ondergetekende moest van Will heel hard werken, maar mocht toch door.
Nu Rob Baltus (met wit) en Roberto nog. Zouden jullie die partij  voor de 1e dinsdag van maart  kunnen spelen, heren? Dan kunnen we in maart door met de halve finales.
Groet,
Wolter.
 
 
Tweede Ronde:

Fijne Genoten!

Onder het alziend oog van onze penningmeester en ondergetekende
heeft des Voorzitters dochter Suzanne de loting voor de 2e ronde verricht
in de strijd om de Cup met de Kleine Oren.
Als volgt:

Marc - Rob G.
Will - Wolter
Huub - Ton
Rob B. / Bert - Roberto

groet, wv

Eerste Ronde:
Jongelui
Alhier vermeld de uitslagen van de eerste ronde van ´De Cup met de Kleine Oren´´.
Roberto tegen Lex 1-0. Mooie pot, Roberto in vorm.
Dennis tegen Will 1-0. 1/2, nogmaals 1/2 en dan pas 0-1!
Huub-Frans 1-0
Rob Baltus-Bert ------
Ronald-Marc 0-1
Wolter-Erik 1-0
Johan-Ton 0-1
Ad-Rob Graaff 0-1
Morgen loting.
wv.

 

 
 

 

 

 Bekervoortgang.jpg

 

 

Zie: Bekervoortgang 2017