Het Genootschap Paard van Ree staat weer in de startblokken! En dat is niet voor het eerst dat het Genootschap na een verplichte coronastop gaat herstarten. Laten we ervan uitgaan dat we dit keer niet opnieuw door het coronabeest worden aangevallen. Afgelopen donderdag werd het nieuwe seizoen traditioneel aangevangen met de Jaarvergadering. Ondanks de coronabeperkingen bleek Het Paard van Ree toch een goed jaar achter de rug te hebben. Het Genootschap begint gewoon weer met een complete ledenlijst aan het nieuwe seizoen en krijgt zelfs twee actieve genoten erbij!

Een eventuele contributieverhoging wordt nog even vooruitgeschoven in afwachting van de op handen zijnde brutering van de "omzet" van de KNSB, de BTW-plicht voor denksporten, dat weer uitgesmeerd dreigt te worden over de verenigingen. Of de schaakbond hier nog onderuit kan komen is de vraag, we zullen zien. 

Paard van Ree gaat het komend seizoen met één team deelnemen aan de Bondscompetitie. Voorgaande jaren was het vaak een probleem om een volledig tweede team op de been te brengen. We gaan uitkomen met een zestal in de derde klasse.

Op uitnodigingsbasis wordt het Bekertoernooi, de Cup met de Kleine Oren, dit seizoen ook opengesteld voor schakers van buiten Het Paard van Ree. Het genootschap heeft vier schakers op het oog die hiervoor een uitnodiging zullen ontvangen. De loting voor de eerste ronde vindt plaats op dinsdag 28 september. De uitslag dient op de eerste dinsdag van de volgende maand bekend te zijn. De wedstrijdleiding gaat hierop streng toezien want de slechte voortgang van vorig jaar was een doorntje in het oog. Alle uitslagen van de eerste ronde dient op dinsdag 2 november binnen te zijn. Een basisregel voor de Bekercompetitie is dat het niet belangrijk is hoe men tot een uitslag komt, als die er maar een komt en door beiden wordt gedragen! Dat mag een traditioneel potje schaak zijn of een serie vluggertjes al dan niet gecombineerd met een potje biljart of wie het meest kan consumeren aan de bar, maakt allemaal niet uit.

We gaan ervan uit dat in december eindelijk weer een "Hein de Vries" gaat plaatsvinden!

Ton Duin en Will van der Laan gaan aan het eind van het seizoen bepalen welke schaakpartij het meest in schoonheid uitblinkt. Valse bescheidenheid is hier niet op zijn plaats, lever je partij in die je met grote voldoening hebt gespeeld. En dat mag ook een verliespartij zijn!

En dan nog dit: om nieuw elan in de vereniging te krijgen heeft Wolter zijn bestuursfuctie beschikbaar gesteld! Er dient dus een nieuwe secretaris gezocht te worden. Vooralsnog zijn er geen kandidaten. Overeenkomstig de tijdgeest heeft de vergadering de functie secretaris voorlopig demissionair verklaard. Wolter kan dus gewoon de lopende secretariële taken blijven uitoefenen.

20210921_200706 (Middel).jpg