20210928_205735 (Middel).jpg

Even los van Zomerschaak kan dinsdag 28 september de boeken in als eerste reguliere clubavond van het Paard van Ree sinds de laatste verplichte sluiting van café De Zon. Het is al weer lang geleden dat De Zon dicht moest, volgens mijn herinnering oktober 2020. In het voorjaar van 2021 ging het café weer stapsgewijs open en afgelopen dinsdag was de eerste ronde van de onderlinge competitie. Tevens werd de loting verricht voor de de eerste ronde van de Cup met de Kleine Oren. Onder de deelnemers de gasten Fons Vermeulen en Ton de Vries. De loting die door Carla werd verricht had het volgende resultaat:

Ronald de Kaper - Johan Kroon

Rob Baltus            - Ton Duin

Huub de Vries     - Marc van der Meij     0-1

Wolter Vos          - Lex de Jager

Frans Schoo       - Cor Zwaan

Ad van Schie      - Ton de Vries

Han Kemperink  - Will van der Laan

Erik Teske          - Dennis Krassenburg

Roberto Ierschot - Fons Vermeulen

Genoten Huub en Marc benutten hun eerste clubavond door direct hun eerste ronde van de Beker te spelen.

De uitslag dient op dinsdag 2 november binnen te zijn. Hoe en waar de uitslag tot stand komt en hoeveel partijen daarvoor nodig zijn, al dan niet in combinatie met andersoortige duels, staat helemaal vrij!

Na de eerste ronde zijn dus negen schakers voor de volgende ronde geplaatst. Dat is een raar aantal om de loting voor de volgende ronde te verrichten. Daarom wordt uit deze groep van negen man twee spelers uitgeloot die een extra duel dienen te spelen zodat de groep toch weer op acht man uitkomt. 

Er is ook nog de eerste ronde van de onderlinge gespeeld. Geen verrassingen: Ad-Dennis 0-1, Eric-Frans 1-0, Han-Roberto 1-0, Will-Wolter 0-1.