Afgelopen vrijdagavond was dan eindelijk de afscheidsreceptie in café De Zon van Ad en Carla. Tevens werd het nieuwe begin gemarkeerd van een nieuw eigenaarschap van een groep dorpsbewoners. Mede door de coronaperikelen waren de financiële verwikkelingen niet makkelijk waardoor het gehele overnameproces bijna twee jaar in beslag nam. Heel Ad en Carlaminnend Wijk aan Zee waren naar de Voorstraat 54 getogen.

20220826_211824 (Middel).jpg

Bij een traditionele receptie heb je al snel de gewoonlijke contouren van zo'n avond in gedachte. Maar na het gebruikelijk handje schudden en cadeau's overhandigen hield iedere vergelijking op. Vanaf 21:00 uur werd het gewoon een ware feestavond met de allure van een bruiloft. Medeinitiatiefnemer Jacky de Vries van de overname was vanavond de spreekstalmeester. Hij introduceerde de diverse sprekers en optredens in de achterzaal van De Zon.

De "burgemeester van Wijk aan Zee" opende het bal en roemde de inzet van Ad en Carla. Uit zijn toespraak bleek dat tussen caféhouder Jan de Boer en de nu nog huidige eigenaars maar liefst negen uitbaters zaten! Ad en Carla van Schie hebben dus een wonder verricht! 

20220826_205949_Middel.jpg

 

Als eerste volgde een optreden van de familie Van Schie. Ad komt uit een heel groot gezin waarbinnen veel muziek en acteertalent zit verborgen. Dat uitte zich in het volgend fimpje.

Druk op onderstaande foto voor het filmpje!

20220826_210400 (Middel).jpg

 

Het Alkmaars Straatorkest (ASO) was ook weer luidruchtig aanwezig:

Druk op onderstaande foto voor het filmpje!

asoalkmaar.jpg

 

Een niet te missen optreden was ongetwijfeld van WazMank. Een "genderneutraal gemengd mannenkoor" met diverse prominente Wijk aan Zeeers waaronder Ad hemzelf die uiteraard dit keer werd toegezongen.

Druk op onderstaande foto voor het filmpje!

wazmank.jpg

 

Buiten bovengenoemde optredens waren nog enkele gezelschappen die hun kunsten vertoonden. Helaas bereikten deze vertoningen niet mijn camera.

Het was een topavond! De nieuwe eigenaars gaan officieel per 1 oktober van start en komen als het ware in een gespreid bedje. 

Het is overduidelijk: dankzij de inzet van onder meer Ad en Carla blijft café De Zon behouden voor Wijk aan Zee.

Maar eerst gaat café De Zon tot 19 september met vakantie.

Rest nog enkele foto's: