Bekervoortgang_2223_4.jpg

 

Verslag van de eerste ronde (Wolter):

24 nov '22

De berichtgeving over de 1e bekerronde liet misschien wat te wensen over. Ik hoop het beter te gaan doen, maar ik kan niet elke partij volgen.

Misschien kunnen de combattanten zelf na de partij een verslagje maken en dat naar mij opsturen. Tenslotte is van partij, tegenstander, locatie enz. een verhaal vol saillante details te vertellen.

Deel dat met ons en geef De Cup met de Kleine Oren nog wat extra kleur.

Dit jaar één verrassing in de eerste ronde, Frans Schoo versloeg mij in een bizar partijtje. Ton de Vries en Dennis Krassenburg hoefden niet in actie te komen, en Han, Fons en Will boekten reguliere overwinningen.

Lex de Jager speelde tegen Ronald de Kaper. Een open gevecht. Hoezo verdedigen? Lex won.

En dan Huub. Hij won op werkelijk prachtige wijze van Erik. Huub, achter de witte stukken en vol in de aanval, speelde op enig moment zijn witte loper naar g6. Die zet wint in alle varianten. Bij deze aangemeld voor de schoonheidsprijs.

Huub, stuur je notatie naar Will, dan kan die de partij op de site plaatsen.

 

Eerdere datum

Ach, bijna vergeten te vermelden: dinsdag jl. speelde Ton Duin met wit tegen Fons Vermeulen in de 1e bekerronde.

Ik heb de partij niet goed kunnen volgen, maar wat ik zag was dat beide partijen vanuit de opening vochten om het initiatief, dat zwart daar het best in slaagde en

uiteindelijk verdiend het punt binnenhaalde: 0-1. Fons door naar ronde 2.

 

Nog eerdere datum

De eerste bekerpartijen zijn gespeeld.

In een merkwaardige Kurzpartie, waarin snel gebaande paden werden verlaten versloeg Frans Schoo met  zwart  Wolter Vos, die een stuk wegblunderde.

De opening was zeer slecht voor zwart verlopen. Zijn stukken waren ingesloten en wit kon loper g5 spelen, waarmee hij, op zet 12 al, de zwarte dame zou hebben gewonnen.

In plaats van loper g5 spelde wit echter loper h6. Dat verloor onmiddellijk! Zwart speelde d5!!, waarna wit een stuk moest verliezen, want zowel de loper op c4 als de dame op g4 stonden in.

Wit probeerde het nog wel even, maar de partij was gespeeld: 0-1.

Frans, proficiat!