Herinneringen aan ouderlijke vakanties, huurbootjes en waterfietsen, balkons vol met overdadig bloeiende geraniums waarvan steeds foto’s gemaakt moesten worden en de familie geduldig wachtte tot vader toestel en statief weer wandelklaar had, drassige campings aan een meer.

Het was vakantie!

De stadsnaam heb ik vaak verkeerd uitgesproken, want het is tenslotte een Brücke over de Inn.

Toch nagezocht of er niet een moeras naast de stad ligt waarnaar zij vernoemd zou zijn, analoog aan waar wij ‘broek’ gebruiken. Denk aan Broek in Waterland.

Nee niet, echt genoemd naar de brug! Maar toch broek zeggen…Innbruck dus!

Dus ik moest wel meedoen aan het rapidtoernooi online georganiseerd aldaar. Een weer andere interface (er zijn meer interfaces dan kerken schijnt het) dan de tot nu bekende en niet zo’n overzichtelijke ook, maar zie zelf. Wel mooi ton-sur-ton. 

diagr1b.jpg

Dat betekende geconcentreerd turen en indachtig “C-8 te halen” van Maxim Aafjes – de hand die ons beweegt - gebeurden er zetten die buiten mij omgingen zo leek het.

Bv als onderweg naar … en aangekomen bij een kruising waar je, als bekend naar rechts moet en onnavolgbaar naar links gaat.

Waarom??? 

Bij de inlog was het een en al Gens una summus en Alle Menschen werden Brüder. Echt internationaal en een uitstekende sfeer. Een aangename ervaring dat het ook zo kan.

Heb al heel wat online toernooien meegemaakt waar men verbaal op elkaar losgaat. Een lelijke en ontluisterende gewaarwording.

Er werd ook vriendelijk gechat met de mooiste tot slot van een Indisch jongetje die vertelde dat hij pas 11 jaar was en in het huis waar hij woonde de enige was die nog wakker was en dat hij erge slaap had en daarom ging afsluiten, Thanks everybody. 

De hoogste rating die ik zag was 1560, dat gaf me de gedachte dat ik zou kunnen winnen.

Het bleek een IM met een in-real-life rating van 2450. Tsja.

Als ik hem als koersconverter gebruik haalde ik met mijn 4 uit 7 een rating van 1916.

Leuk toernooi en ik kan iedereen adviseren aan een navolgende aflevering deel te nemen.

Het lijkt me ook een uitstekende manier om via voorrondes op het www, en dan de daaruit voortvloeiende halve finales etc. te laten spelen aan een echt bord met een echte tegenstander in een echte zaal.

Is de hele preventieve regelgeving ook beter in te passen.

Tijdens het schrijven was ik even naar de supermarkt waar ik verrast werd door de opmerking ‘dit is een niet zo goed lopende variant...(???)’

Het ging om een product...bleek een zin van de ene superman aan de andere. (Sic!)

Bijgevoegd wat partijtjes waarvan die tegen een russische dame me opviel omdat ze speelde als Johan. Alles naar voren en agressieve pionzetten. Kijken of ze bang worden;-)

Een fraaie partij van de uiteindelijke winnaar Alexei Belov tot slot, die wit heel sierlijk opknapte.

diagr2b.jpg

Mijn laatste ‘partij’ waardoor ik op 4 uit 7 kwam. Zo winnen geeft altijd een gratuit juichgevoel;-)

Rob Graaff 

Voor partijen klik op balkje hieronder.