Het slot van de NHSB-competitie wordt toch iets spannender dan ik van de week nog dacht.  Castricum heeft afgelopen vrijdag met 4½-1½ gewonnen van Purmerend N3. Eigenlijk wel een logische overwinning. Daarmee verkleint Castricum de bordpuntenkloof tot 1½ punt. Onderstaand het huidige volledige beeld van Klasse 3C.

Schermafbeelding_2023-02-18_102413NHSBcomp.jpg

Artikel 16 van het NHSB-reglement schrijft voor dat bij gelijk eindigen in matchpunten het aantal bordpunten bepaalt wie kampioen wordt. Is dat ook gelijk dan wordt gekeken naar het onderling duel van de competitie. Dat onderling duel tegen Castricum hebben wij verloren en in dat geval zou Castricum kampioen zijn. Wij hebben dus een netto veilige marge van één bordpunt.  Dat betekent dat, als wij in Limmen met de laagste score van 3½-2½ winnen, Castricum met tenminste 5-1 moet winnen in Krommenie om kampioen te worden! En als wij met 4-2 winnen, dan moet Castricum tenminste met 5½-½ winnen. Dat lijkt onbegonnen werk voor Castricum. En als Castricum en Paard van Ree gelijk spelen zijn wij kampioen. En als Castricum en Paard van Ree verliezen gaat Krommenie met de eer strijken! Meer mogelijkheden zie ik niet. Nog een extra voordeel voor ons is dat Het Paard van Ree op 17 maart de laatste wedstrijd van deze poule speelt en dat we dan de uitslag van Krommenie-Castricum al kennen!

Wij zijn over het algemeen in de Bondscompetitie trouwe opkomers. En dat geldt natuurlijk ook voor het komende laatste duel, ondanks dat deze belangrijke wedstrijd op een vrijdag plaats vindt.